Belgische bieren schuimen Australische wedstrijd af

di 27/05/2014 – 17:38 Belga Op een internationale wedstrijd in Australië zijn liefst 17 Belgische bieren bekroond. De prijzen in Melbourne werden vorige donderdag al uitgereikt.

Meer dan 1.500 bieren uit een dertigtal landen werden onderworpen aan het oordeel van een 40-tal internationale experten. De meeste bekroonde Belgische bieren traden aan in de categorie “Belgisch/Franse stijl”.
Brouwerij Lindemans uit het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek kaapte vijf “Australian international beer awards” weg. In de sectie lambiek, won haar Cassis goud, was er telkens zilver voor haar Oude Geuze en Kriek en werden de Pecheresse en Apple – de jongste telg – bekroond met brons.

De Brugse brouwerij De Halve Maan behaalde Down Under vier awards:.
Oud Beersel vertrok met zilver, voor haar Oude Kriek en de Oude Geuze.

De Waalse brouwerij Dupont uit Pipaix behaalde brons voor haar Bons Vœux en Cervesia. Hetzelfde eremetaal veroverde brouwerij Lefèbvre (Quenast) met haar Blanche de Bruxelles. Het Hommelbier, van brouwerij Van Eecke uit Watou, won eveneens brons.

De Wieze Tripel, van Wieze Beer Belgium uit Gijzegem, kaapte brons weg, net als de Cuvée Soeur’Ise, in de categorie oude bieren op hout, van de West-Vlaamse brouwerij De Leite uit Ruddervoorde.

Bron: Deredactie.be