OUD BEERSEL GELAUWERD VOOR HAAR BIEREN

Brouwerij Oud Beersel werd op de European Beer Star 2013, Europa’s grootste bier wedstrijd, gelauwerd voor haar uitstekende kwaliteitsbieren. Met Bersalis Tripel haalt Oud Beersel zilver in de categorie “Belgian-Style Tripel” en de Oude Kriek Oud Beersel krijgt goud in de categorie “Belgian-Style Fruit Sour Ale”.

De European Beer Star is een van de meest competitieve bierwedstrijden in de wereld. Ze werd in 2004 opgestart in samenwerking met de Vereniging van Kleine en Onafhankelijke Brouwerijen in Europa. Aan de wedstrijd namen 1512 bieren deel verspreid over 40 landen.

Oud Beersel, anno 1882, werd in 2005 nieuw leven in geblazen door Gert Christiaens met als doel de traditionele lambiekbieren te beschermen. Onlangs werd haar Oude Geuze Oud Beersel nog bekroond als “Champion International Beer”, het beste bier op de Australian International Beer Awards over alle bieren heen, wereldwijd.

“Met Bersalis Tripel hebben we Oud Beersel terug leven in geblazen. Het is ook dankzij de Bersalis bieren dat de brouwerij verder kan groeien en de traditie van de lambiekbieren kan verdedigen. We zijn trots dat onze Bersalis Tripel deze mooie herkenning krijgt. Bersalis Tripel rijpt momenteel op onze houten vaten voor een speciale editie.” zegt Gert Christiaens.