Oud Beersel rijft opnieuw zilver en goud binnen, nu op European Beer Star 2014!

Beersel, 12 november 2014 • Pas tien dagen nadat Oud Beersel bekroond werd met zilver en goud op de Brussels Beer Challenge rijft Oud Beersel opnieuw zilver en goud binnen op de European Beer Star, de belangrijkste biercompetitie in Europa. De Oud Beersel Oude Kriek sleept het goud in de wacht in de categorie ‘Belgian Style Fruit Sour Ale’ en Bersalis Tripel behaalt zilver in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. Eerder dit jaar werd Oud Beersel ook al bekroond op de World Beer Cup en op de Australian International Beer Awards.

De biercompetitie “European Beer Star” werd voor het 11de jaar op rij georganiseerd. In totaal namen er 1613 bieren uit 42 landen deel aan de competitie. De bieren werden geselecteerd door een 105 koppige jury bestaande uit brouwmeesters, biersommeliers en erkende bierexperten. Tof om te weten is dat Bersalis Tripel vorig jaar op de European Beer Star ook zilver haalde, en de Oude Kriek net zoals dit jaar goud.

“Dit is een prachtige bevestiging van de kwaliteit van onze bieren” zegt Gert Christiaens. “Dankzij de lancering van Bersalis Tripel hebben we Oud Beersel terug opgestart. Bersalis Tripel bevat tarwemout, een knipoog naar de lambiekbieren die bij wet met minstens 30 percent tarwe dienen gebrouwen te worden. Voor de nagisting op fles wordt een wilde gist gebruikt die voorkomt in spontane gisting van de lambiekbieren. Het bier helpt ons om verder te investeren in de productie en kwaliteit van onze traditionele lambiekbieren, waaronder de Oude Kriek Oud Beersel valt. Deze erkenning ondersteunt ons doel om de traditionele lambiekbieren te beschermen.”

Brouwerij Oud Beersel, opgericht in 1882, is gelegen in het Vlaams-Brabantse Beersel. Eind 2002 werd Oud Beersel in zijn voortbestaan bedreigd door een gebrek aan opvolging in de familiale onderneming. In 2005 nam Gert Christiaens de brouwerij over. Hij startte de brouwactiviteiten opnieuw op met respect voor traditie en ambacht. Sinds 2006 is Oud Beersel lid van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). Oud Beersel produceert op dit ogenblik zes bieren: Oude Lambiek, Oude Geuze, Oude Kriek, Framboise, Bersalis Tripel en Bersalis Kadet.

De ‘prijzenmuur’ van Oud Beersel raakt stilaan goedgevuld. In 2007 werd Oude Geuze Oud Beersel door het magazine ‘Beers of the World’ uitgeroepen tot ‘The World’s Best Gueuze’. Een jaar later rijfde Oud Beersel een Ratebeer 2008 Gold Medal binnen voor de Oude Kriek. In 2009 riep ‘Beers of the World’ Oude Kriek Oud Beersel uit tot ‘The World’s Best Kriek’ en de Oude Geuze tot ‘The World’s Best Gueuze’. In 2011 werd Oude Kriek Oud Beersel op de Australian International Beer Awards verkozen tot ‘Best Belgian Ale’. In 2012 ging de Oud Beersel in Australië met maar liefst vier eremetalen aan de haal. Bersalis Tripel werd in zijn categorie bekroond met een zilveren medaille en Bersalis Kadet, de Oude Geuze en Oude Kriek behaalden brons. Naar aanleiding van de Brussels Beer Challenge 2012 werd Oude Kriek Oud Beersel met goud en Bersalis Tripel met zilver bekroond. De Beerselse brouwerij won op de Australian International Beer Awards 2013 tweemaal goud, eenmaal voor haar Oude Geuze in de categorie ‘Lambic’ en eenmaal voor Bersalis Tripel in de categorie ‘Best Belgian & French Style Ale’. Alsof dat nog niet genoeg was ging de Oude Geuze Oud Beersel toen ook aan de haal met de belangrijkste award, nl. die van ‘Champion International Beer’. Eerder dit jaar won Oud Beersel zilver tijdens de World Beer Cup en de World Beer Awards. Op de Brussels Beer Challenge 2014 won de Oude Kriek Oud Beersel goud en behaalde de Oude Geuze Oud Beersel zilver.