Oude Geuze Oud Beersel wint opnieuw een zilveren medaille op World Beer Cup 2014!

Zopas werden de resultaten bekendgemaakt van de 10de editie van de World Beer Cup, de belangrijkste biercompetitie ter wereld. De Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel behaalde zilver in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’ en werd hiermee de eerste Oude Geuze. Het goud ging namelijk naar de Oude Kriek van brouwerij Boon. Het is niet de eerste keer dat brouwerij Oud Beersel op de World Beer Cup in de prijzen valt. In 2008 werd de Oude Geuze Oud Beersel ook al bekroond met een zilveren award en twee jaar geleden won de Oude Kriek Oud Beersel zilver.

Oude Geuze

De World Beer Cup wordt slechts om de twee jaar georganiseerd door de Amerikaanse Brewers Association, Deze bierwedstrijd is de grootste en belangrijkste ter wereld. Dit jaar namen maar liefst 4754 bieren van 1403 brouwerijen uit 58 landen deel.

Gert Christiaens van brouwerij Oud Beersel is bijzonder opgetogen met de World Beer Cup Award: “Onze Oude Geuze is, net als sommige van onze andere bieren, reeds meermaals in de prijzen gevallen tijdens internationale biercompetities. De World Beer Cup wordt zowat beschouwd als de ‘Olympische Spelen van de bierwereld’. Met deze internationale erkenning is eens te meer aangetoond dat de traditionele lambiekbieren uit de Zennevallei tot de wereldtop behoren.”

Gert voegt eraan toe: “De voorbije jaren werd flink geïnvesteerd in het vatenarsenaal. Vorig jaar alleen al kwamen er 65 eikenhouten tonnen van 600 liter en drie foeders van 3800 liter bij. Bovendien kunnen wij sinds eind 2013 onze bezoekers optimaal ontvangen in onze nieuwe winkelruimte”.

De ‘prijzenmuur’ van Oud Beersel raakt stilaan goedgevuld. In 2007 werd Oude Geuze Oud Beersel door het magazine ‘Beers of the World’ uitgeroepen tot ‘The World’s Best Gueuze’. Een jaar later rijfde Oud Beersel een Ratebeer 2008 Gold Medal binnen voor de Oude Kriek. In 2009 riep ‘Beers of the World’ Oude Kriek Oud Beersel uit tot ‘The World’s Best Kriek’ en de Oude Geuze tot ‘The World’s Best Gueuze’. In 2011 werd Oude Kriek Oud Beersel op de Australian International Beer Awards verkozen tot ‘Best Belgian Ale’. In 2012 ging de Oud Beersel in Australië met maar liefst vier eremetalen aan de haal. Bersalis Tripel werd in zijn categorie bekroond met een zilveren medaille en Bersalis Kadet, de Oude Geuze en Oude Kriek behaalden brons. Naar aanleiding van de Brussels Beer Challenge 2012 werd Oude Kriek Oud Beersel met goud en Bersalis Tripel met zilver bekroond. De Beerselse brouwerij won op de Australian International Beer Awards 2013 tweemaal goud, eenmaal voor haar Oude Geuze in de categorie ‘Lambic’ en eenmaal voor Bersalis Tripel in de categorie ‘Best Belgian & French Style Ale’. Alsof dat nog niet genoeg was ging de Oude Geuze Oud Beersel toen ook aan de haal met de belangrijkste award, nl. die van ‘Champion International Beer’.

Brouwerij Oud Beersel, opgericht in 1882, is gelegen in het Vlaams-Brabantse Beersel. Eind 2002 werd Oud Beersel in zijn voortbestaan bedreigd door een gebrek aan opvolging in de familiale onderneming. In 2005 nam Gert Christiaens de brouwerij over. Hij startte de brouwactiviteiten opnieuw op met respect voor traditie en ambacht. Sinds 2006 is Oud Beersel lid van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). Oud Beersel produceert op dit ogenblik zes bieren: Oude Lambiek, Oude Geuze, Oude Kriek, Framboise, Bersalis Tripel en Bersalis Kadet.