Brouwerij Oud Beersel toont de eerste stapjes van Bersalis


Beersel, 2006-05-25

De eerste stapjes van Bersalis leiden tot een beperkte productie van de traditionele Oude Geuze en Oude Kriek Oud Beersel.

Op 25 november 2005 heropenden Roland De Bus en Gert Christiaens de deuren van de traditionele lambikbrouwerij Oud Beersel. Ze lanceerden het karaktervolle bier Bersalis dat door menige bierliefhebbers wordt gesmaakt.

Het doel van de twee brouwers is de originele Oude Geuze en Oude Kriek van Oud Beersel terug tot leven te brengen. Na zes maanden kan u nu genieten van Bersalis in verscheidene winkels en drankgelegenheden. De verkoop van Bersalis helpt Brouwerij Oud Beersel om de lambikproductie terug op te starten en om de brouwerij terug in de oorspronkelijke staat te herstellen.

Op 18 januari 2006 is Brouwerij Oud Beersel toegetreden tot de HORAL, de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren. Gert en Roland danken de HORAL voor hun steun aan de heropbouw van de Brouwerij ter bescherming van de Oude Geuze en Oude Kriek Oud Beersel en in het bijzonder Armand De Belder en Frank Boon voor hun bijdrage tot de heropleving van de Brouwerij.

Op de achtergrond blijft het tweetal hard werken om de Oude Geuze en Oude Kriek van Oud Beersel terug op de markt te brengen. Na grondige verbouwingswerken in de brouwerij werden de tonnen aangeslagen en opgewaterd om de lambik rustig te kunnen laten rijpen. Met de steun en de ervaring van de brouwingenieur Henri Vandervelden brouwden zijn opvolgers Roland en Gert hun lambik volgens het originele recept van Oud Beersel. De oude lambik die ze drie jaar geleden hebben gemaakt was nu klaar om te versnijden. Het is met enige trots dat Roland en Gert vandaag een eerste productie van Oude Geuze en Oude Kriek Oud Beersel voorstellen. De Oude Geuze en Oude Kriek Oud Beersel zal dit jaar maar beperkt verkrijgbaar zijn. Deze eerste flessen tonen de vastberadenheid aan van Brouwerij Oud Beersel om deze traditionele en ambachtelijke producten terug tot leven te brengen.

De verkoop van Bersalis zal bepalen wanneer menig bierliefhebber terug zal kunnen genieten van de Oude Geuze en Oude Kriek van Oud Beersel. Het tweetal hoopt om dit al in het voorjaar van 2007 te verwezenlijken. Bersalis, brengt leven in de brouwerij!