Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel in Australië verkozen tot beste bier

Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel heeft tijdens de 21ste editie van de Australian International Beer Awards de belangrijkste prijs – die van ‘Champion International Beer’ – in de wacht gesleept. Het Vlaams-Brabants geuzebier won eveneens goud in de categorie ‘Lambic’ en rijfde ook de trofee van ‘Best Belgian & French Style Ale’. Dat meldt de brouwerij Oud Beersel in een mededeling.

Brouwerij Oud Beersel werd in 1882 opgericht. Na een sluiting in 2002 nam Gert Christiaens in 2005 de brouwerij over met als doel de traditionele lambiekbieren voor de komende generaties te beschermen. De afgelopen jaren werd flink geïnvesteerd in de kwaliteit van het brouwproces. Momenteel worden er Oude Lambiek, Oude Geuze, Oude Kriek, Bersalis Tripel, Bersalis Kadet en Framboise Oud Beersel gebrouwen.

De afgelopen jaren vielen de Oude Geuze en andere bieren van Oud Beersel tijdens bierwedstrijden al meerdere keren in de prijzen in specifieke deelnamecategorieën. Zo werd het bier in 2007 door het magazine Beers of the World uitgeroepen tot ‘The World Best Gueuze”. Het is echter de eerste keer dat de brouwerij een internationale topaward wint.

Aan deze Australische bierwedstrijd namen 1.490 bieren van 277 brouwerijen uit 35 landen deel. “Dit is een pluim voor alle lambiekbrouwers die van hun passie hun levenswerk hebben gemaakt”, alsdus Christiaens

Bron: Belga