Stap naar brouwerijmuseum

Untitled

In het Brouwerijmuseum van geuzebrouwerij Oud Beersel in Beersel werd de Tonnenreinigerzaal plechtig geopend. Dit is de eerste stap in de uitbouw van een volwaardig lambiekmuseum.

Het renoveren van de Tonnenreinigerzaal was een eerste project van het Brouwerijmuseum. Volgende stappen zijn het inrichten van de degustatiezaal in de lente van 2013, het renoveren van de brouwzaal in 2014 en het openen van een exposineruimte met brouwerijtoestellen in 2015. Op termijn is het de bedoeling dat men in Oud Beersel een volledig museum rond de lambiekbieren kan bezoeken.

“De uitbouw van het Brouwerijmuseum is een initiatiefvan de vzw De Geuzen van Oud Beersel, een groep vrienden en sympathisanten die zich mee het lot van de Oud Beersel aantrekken”, aldus brouwer Gert Christiaens.
“Het nodige geld halen ze hoofdzakelijk uit rondleidingen in de brouwerij. De vzw kan rekenen op tal van vrijwilligers om in de brouwerij rondleidingen te begeleiden. De vzw De Geuzen van Oud Beersel wed in januari 2007 op initiatief van een aantal vrienden opgericht. Ze organiseren ook evenementen en festivals.

Bron: De Streekkrant
Auteur: SBE
Foto: lgo